Dagelijks bestuur

Binnen de structuur van Jong Nederland zijn er 2 besturen operationeel.
Het Stichting bestuur dat de vereniging in grote algemene zaken aanstuurt. Denk hierbij aan het beheer van de gebouwen, regelen van subsidies, OPA, etc.
Daarlangs hebben we het Dagelijks bestuur. Dat zich bezig houd met de dagelijkse gang van zaken.
Het Dagelijkse bestuur van Jong Nederland Horst bestaat uit 7 personen.
Onder de dagelijkse gang van zaken verstaan we:

  • het aansturen en informeren van alle leiding,
  • zorg dragen voor de indeling van de groepen,
  • zorg dragen voor de indeling van de leiders,
  • organiseren van cursussen en informatiebijeenkomsten voor deskundigheidsbevordering van leiding,
  • contact onderhouden met ouders wanneer zich problemen voordoen,
  • het organiseren van een maandelijkse vergadering voor de leiding (de gilderaad),
  • ervoor zorgen dat de leiding een gevarieerd programma maakt voor de leden,
  • etc.

Stichting bestuur

Binnen de structuur van Jong Nederland zijn er 2 besturen operationeel.
Het Stichting bestuur dat de vereniging in grote algemene zaken aanstuurt. Denk hierbij aan het beheer van de gebouwen, regelen van subsidies, OPA, etc.

Commissie Beheer

Commissie Beheer bestaat uit 5 personen. Zij regelen alles in en om de blokhut voor wat betreft het kleinschalig onderhoud, poetsen, het aanvullen van (spel)materiaal en het aanschaffen van nieuw (spel)materiaal.
Ook het uitlenen van materiaal en het uitgeven van duurder materiaal, zoals tenten, loopt via commissie beheer.

Oud Papier Actie (O.P.A.)

2 Personen regelen alles rondom het oud papier. De indeling van de routes, de bemanning van de ophalers enz.
Dit doen wij grotendeels met vrijwilligers vanuit Jong Nederland Horst, ouders en leiders en deels vrijwilligers met een vergoeding.
Het oud papier wordt 2x per maand opgehaald. Zie ook http://www.mijnafvalwijzer.nl/
Het bedrijf Peeters recycling uit Swalmen zorgt voor de kraakwagens en chauffeurs en het papier gaat naar Kappa Smurfit.

PR commissie

Door een eenduidige huisstijl door te voeren bij alle Jong Nederland groepen is het mogelijk te werken aan imagobevordering en naamsbekendheid. Naar de buitenwereld is dit nodig om JN interessant te maken voor de (nieuwe) leden, de ouders, de gemeenschap maar ook naar overheden en sponsoren. We willen samen met Jong Nederland Limburg werken aan naamsbekendheid en aan kwaliteitsverbetering. De huisstijl is hierin een hulpmiddel.

De PR commissie heeft zich de afgelopen tijd bezig gehouden met het toepassen van de huisstijl binnen Jong Nederland Horst. In de toekomst zullen we ons blijven richten op de imagobevordering en kwaliteitsverbeteringen. We willen dat heel Horst aan de Maas (en ver daarbuiten) weet wat wij al lang weten; Jong Nederland Horst is keiruig!

De PR commissie bestaat uit 7 personen en 4 journalisten. Samen zorgen we ervoor dat de huisstijl goed wordt toegepast, dat de website up to date is, dat er verslagen komen van speciale gebeurtenissen en dat er een 3 keer per jaar een nieuwsbrief uitkomt.

A(ctiviteiten)-team

Het A-team organiseert samen met de leiding verschillende activiteiten voor de leden van Jong Nederland Horst en de gemeenschap Horst aan de Maas.
Jaarlijks kunnen de leden genieten van de eindejaarsactiviteit en de carnavalsavond. Daarnaast verzorgt het A-team ook toernooien voor alle JN afdelingen binnen het district Utopia (Noord-limburg).
De Horster gemeenschap wordt elk jaar uitgenodigd voor de open dag, de viering van Sint Maarten en de intocht Sinterklaas in Horst.

Psst… Heb je onze Facebook pagina al geliked?