Wie ziede geej da?

Janiek linders

2023 / 2024

Even voorstellen

“Ik ben Janiek Linders, 21 jaar oud. Ik ben pedagogisch medewerker in Venray bij ‘t Nest. Verder sta ik regelmatig op het hockeyveld met ons vriendenteam. Bij Jong Nederland ben ik te vinden als leiding van De Drekplukkers, een hele nieuwe leuke groep.”

Sterke punten

“Mijn sterke kant is dat ik best creatief ben, zeker in het gezelschap van andere leiding. Creatieve ideeën ontstaan als je samen met je medeleiding aan het brainstormen bent. Je vult elkaar dan aan en ik heb het idee dat me dat goed afgaat.”

 

JNL-Logo-jongnl_ZwartCyaan

Leukste herinnering

“Een van de leukste dingen die ik heb meegemaakt is de ontgroening die je krijgt als nieuwe leidster tijdens het zomerkamp. De kinderen mogen je dan echt helemaal vies maken met verf en allerlei eten. Daarna moest ik, terwijl ik vies was, in Horst ijsjes gaan regelen voor de kinderen. Ik vond ’t het mooiste om te zien hoeveel plezier kinderen hebben als ze iemand een keer echt vies mogen maken.” 

Hoe het ooit begon

“Ik ben ooit als lid begonnen bij de Scouting, daar kan ik me niet zoveel meer van herinneren, behalve dat het hele leuke gevarieerde groepsavonden waren. Vervolgens werden Scouting en Jong Nederland samengevoegd en kreeg onze grote meidengroep de naam ‘Meidenbende’. Later mochten we zelf een nieuwe groepsnaam bedenken. Daaruit kwam na veel nadenken de naam ‘#Stoere Megjes’. Ik vond vroeger het zomerkamp altijd het leukste. Het laatste kamp kan ik me nog goed herinneren. We hadden een festivalthema en sliepen allemaal in een puptentje.”

Toekomst binnen JN

“Mocht ik ooit in een commissie komen dan zou dit het activiteiten-team (A-team) zijn, omdat ik het leuk vind om dingen te organiseren voor de kinderen, of dat nou binnen mijn eigen groep is of niet. Het afgelopen seizoen heb ik voor Koningsdag in de organisatie gezeten. Ook heb ik wel eens met Sint Maarten meegeholpen.”