Wie ziede geej da?

Sanne litjens

2022 / 2023

Even voorstellen

‘Ik ben Sanne Litjens, 24 jaar en ik ben sinds twee jaar leiding op de donderdagavond bij de Schravelvotten. Sinds december werk ik in de ouderenzorg in Panningen, hier werk ik onregelmatige diensten. In mijn vrije tijd ga ik graag sporten, iets met vriendinnen doen of shoppen. Oorbellen en bikini’s heb je namelijk nooit genoeg 😉.’

“Spreek nooit een tijd af, dan kun je ook niet te laat komen”

Mijn ambitie

‘In de toekomst zou ik meer op de voorgrond willen komen bij het regelen van bijvoorbeeld een kamp of activiteiten. Dit zijn dingen die ik leuk vind om te doen en waar ik veel van kan leren.’

 

JNL-Logo-jongnl_ZwartCyaan

Groepsavonden

‘De leukste groepsactiviteiten zijn voor mij de simpele balspellen. Tijdens deze spellen is er veel interactie met de kids. Hierdoor ontstaan ook vaak grappige situaties en gaan de kids elkaar uitdagen. Verder is het natuurlijk ook leuk om onderling met de leiding elkaar te plagen als er bijvoorbeeld met trefbal continu dezelfde af is.’

Wat ik wil leren 

‘Zelf ben ik nooit lid geweest van Jong Nederland Horst. Ik kom uit Melderslo en hier heb ik een tijdje op Jong Nederland gezeten. Nu ik leiding ben, kijk ik wel anders tegen dingen aan. Zo vind ik het knap hoe sommige alles meteen goed kunnen verwoorden of de kinderen na een woord praten al stil krijgen. Hier kan en wil ik zeker van leren. Ik merk namelijk dat ik af en toe nog ietwat onzeker ben ik het stukje communiceren met ouders. Bijvoorbeeld bij het schrijven van een kampbrief, op dit soort momenten kan ik het lastig vinden om de juiste woorden op papier te zetten.

Oeps…
‘In de twee jaar dat ik leiding ben, heb ik nog niet heel veel blunders kunnen maken. Gelukkig maar, haha. Wel heb ik een keer met Rianne samen de catering verzorgd na het groepdraaien. De nacho’s zaten in de oven en zagen er na een tijdje heerlijk uit. We vonden het tijd om ze uit de oven te halen, maar toen sprong het glas van de oven kapot. We waren blij dat de nacho’s wel klaar waren.’