En toen was het BREinstein toernooi weer voorbij. Wat was het leuk! Het begon al met jullie fanatieke sjouwen van de parkeerplaats naar het veld met alle kampspullen. Ondanks dat de hoofdprofessor bij de inschrijfpost stond met een experiment dat enorme rookwolken veroorzaakte. Tot op heden weten we nog steeds niet of die rookwolken bij het experiment hoorden of dat dit kwam omdat het experiment mislukt was….

Nadat jullie de tenten hadden opgebouwd kon het toernooi echt beginnen met het welkomstwoordje van de directeur en wederom een spectaculair experiment van de hoofdprofessor. We begonnen met de speurtocht door Meterik waar jullie allemaal tests moesten doen en experimentele vragen moesten beantwoorden. Jullie hebben de tocht allemaal kranig uitgelopen ondanks de soms koude wind die er stond. Toen jullie allemaal terug waren moesten jullie zelf gaan koken. Dat was voor sommigen van jullie nog een heel gepuzzel maar uiteindelijk hebben jullie allemaal goed gegeten.

Tussendoor liepen de 3 professors rond op het terrein. Ze waren verstrooid en een beetje maf. Hopelijk hebben jullie om ze kunnen lachen.

Toen begon de ronde met de proefjes die waar jullie aan gewerkt hadden voor de thuisopdracht. Wat hadden jullie dit allemaal goed voorbereid en wat was het mooi om te zien hoe jullie het allemaal ook zelf presenteerden en uitlegden. De 3 professors en de directeur – die ook de jury waren en jullie moesten beoordelen – waren erg onder de indruk en zelfs de professors hebben erg veel geleerd van jullie. Daarna was het tijd voor de disco, broodjes frikadel en lekker te chillen. Jullie trokken je niks aan van de kou en maakten er nog een gezellige avond van.

Op zondag waren we allemaal weer vroeg op waarna jullie allemaal de spellen Burchtbal en Triovoetbal hebben gespeeld. Ondanks de korte, koude nacht en de drukke dag die jullie al daarvoor hadden gehad waren jullie weer fanatiek met 100% inzet! Na de prijsuitreiking (de volledige uitslag kunnen jullie verder op de website vinden) was het alweer afgelopen.

Het toernooi is omgevlogen. Door jullie was het zo leuk. Bedankt allemaal!

Organisatie BREinstein
BREinstein Website

Zie ook: Hallo en Omroep Reindonk