Op zondag 29 maart jl. was het voor de drumband weer hoog tijd voor de jaarlijkse voorspeelmiddag. Tijdens deze middag hebben de jongste leden van de Drumband hun muzikale voortgang van het afgelopen jaar kunnen laten horen aan hun papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, vriendjes en vriendinnetjes.

Na een wekenlange voorbereiding werden de gekozen muziekstukken vol ijver op de kleine trom gespeeld. Na afloop van deze middag mochten alle leden zich dan ook verblijden met een welverdiende oorkonde. Allen gefeliciteerd!

Naast deze optredens heeft ook de jeugddrumband o.l.v. Ruud Cuijpers en het korps o.l.v. Bart Jeuken, de muzieknoten goed laten klinken. De jeugddrumband is voor de leden een laatste stap richting het korps. Bij de jeugddrumband staat o.a. samenspel en het bespelen van nieuwe instrumenten centraal. Zo speel je dus naast de kleine trom bijvoorbeeld ook op de bongo’s, grote trom en conga’s!

 

Tot slot heeft het korps een drietal muziekstukken laten horen waarin we ons even in een avontuur waanden. Het korps is namelijk alweer druk bezig met het repeteren voor Drumpop 2015, met dit jaar als thema Adventure. Ze gaven dus maar al te graag een voorproefje voor deze middag op 1 november a.s.!

Toen alle muzieknoten geklonken hadden werden er twee jubilarissen, Pauline Vissers en Koen Tijssen in het zonnetje gezet vanwege hun 10-jarig jubileum. Zij kwamen 10 jaar geleden bij de Drumband en helpen nu ook beide met het organiseren van verschillende activiteiten.

… Op naar de volgende 10 jaar!Na afloop van het programma vond de receptie plaats waarin alle oorkonde-kandidaten en jubilarissen gefeliciteerd werden.

Wij zijn trots op onze leden en zijn alweer benieuwd naar de volgende muzieknoten, repertoires en optredens! Jullie ook?