Zoals iedereen weet is het op 10 november Sint Maarten en mogen alle kinderen met hun lampion langs de deuren gaan om heel veel snoep bij elkaar te zingen. Maar er is in Horst nog veel meer te doen, zo zal Sint Maarten na de rondgang in de fakkeloptocht meelopen en zal hij een groot vuur, het Sint Maartensvuur, ontsteken. En op zaterdag 8 november kunnen de kinderen meedoen aan de knutselmiddag en de fakkelwedstrijd!

Knutselmiddag en fakkelwedstrijd
JNH Sint Maarten 2015 - Knutselen Op zaterdag 7 november tussen 14:30 en 16:30 uur mogen alle kinderen een leuke lampion in de blokhut van Jong Nederland Horst (Toon Hendriksstraat) komen maken. Er zal voldoende knutselgerei aanwezig zijn, maar elk kind kan natuurlijk zelf een lampje, een doos en/of andere spullen meenemen. Aansluitend op deze knutselmiddag wordt de fakkelwedstrijd gehouden. Tussen 16:30 en 17:30 uur zit de vakkundige jury klaar om de prachtige, zelfgemaakte fakkels of lampionnen van de kinderen te beoordelen. Er zijn geweldige prijzen te winnen die Sint Maarten bij het Sint Maartensvuur uit zal reiken!

Fakkeloptocht en Sint Maartensvuur
JNH Sint Maarten 2015 - Rondgang De jaarlijkse rondgang waarin de kinderen al zingend en met hun lampion langs de deuren mogen gaan om snoepgoed te verdienen zal zijn op dinsdag 10 november van 17:30 t/m 18:15 uur. Hierna zal Sint Maarten met de Drumband van Jong Nederland Horst naar het Sint Lambertusplein komen waar de fakkeloptocht begint. Om 19:00 uur zal de optocht met fakkels vertrekken en mag iedereen, eventueel met de eigen lampion, zich bij de stoet aansluiten. De optocht zal eindigen bij de troshoop die gelegen is op het veld op de hoek van de Meterikseweg en Beekstraat. Om ongeveer 19:30 uur zal hier het programma beginnen: Sint Maarten zal het grote vuur ontsteken en daara de prijzen van de fakkelwedstrijd uitreiken. Bovendien is er gratis lekkere warme chocomel verkrijgbaar!

JNH Sint Maarten 2015 - PosterDe route van de fakkeloptocht
-> Start Sint Lambertusplein
-> Steenstraat inlopen
-> Veemarkt inlopen
-> Herstraat oversteken
-> Schoolstraat inlopen
-> Linksaf Westsingel inlopen
-> Rechtsaf Schoolstraat
-> Rechtsaf Almeweg inlopen
-> Beekstraat inlopen
-> Einde troshoop Meterikseweg / Beekstraat