Afgelopen zaterdag zijn we met een paar Tikkende Toekans naar de Night of Science in Kerkrade geweest. Om 20 over 5 kwam de bus ons al ophalen. Na een korte stop in Kessel-Eik en Grathem was de bus helemaal vol en kwamen we om 19.00 uur bij het Continium museum aan.

Alle 350 kinderen werden opgedeeld in drie groepen. Onze groep ging als eerste aan de slag in het museum zelf. Er waren een heleboel interactieve opstelling: een spijkerbed testen, je eigen ogen bedriegen en op een fiets zo hard mogelijk trappen om deeltjes van de vaste fase naar de gasfase te krijgen.

De tweede ronde was een echte science show (wetenschapsvoorstelling) waarin je smartphone centraal stond. Aan de hand van verschillende apps werden er proefjes gedaan. De stappenteller werd getest. De muziekapp werd gebruikt om te laten zien dat je ook met kinderen een stroomkring kunt maken. En na sommige proefjes had je misschien wel de EHBO-app nodig.

Tot slot was er een filmronde in het Columbus theater. Er werd ons getoond hoe het is om een astronaut te zijn. Een van de films werd getoond in een speciale ruimte waar iedereen op een glazen vloer stond, enkele meters boven een groot rond filmscherm. Alsof we vanuit het internationale ruimtestation op de aarde neerkeken.

Toen was de avond afgelopen en moesten we nog even wachten op de bussen, maar er was aan alles gedacht en een dj maakte er nog even een klein feestje van in het Continium. Uiteindelijk waren we om 00.30 uur terug bij de blokhut in Horst en kon iedereen naar bed toe.