Dé activiteit voor de oudste leden, dat is natuurlijk de Moonwalk. Twintig kilometer hiken (wandelen), ’s nachts door de kou en met bepakking. Als je dan eindelijk bij het eindpunt bent mag je ook nog eens je tentje opzetten. Een activiteit waar alleen de echte bikkels aan meedoen, maar met negen groepjes (één leider en twee/drie leden) uit Horst kunnen we wel stellen dat het met de bikkels in Horst goed is gesteld.

De Moonwalk vond dit jaar plaats in Geleen, daar hadden de lokale Jong Nederlandgroepen een route uitgezet van maarliefst 21 kilometer over de Zuid-Limburgse heuvels en door de bossen waar ooit ook de Bokkenrijders rondzwierven. Rond 18.30 uur mocht het eerste groepje vertrekken en rond 22.30 vertrok het laatste groepje nog, want er deden in totaal 300 leden uit heel Limburg mee.

Onderweg waren er verschillende posten: er waren posten waarbij je moest nadenken (een puzzelpost, een post met een kennisquiz en eentje waarbij je een lichtsignaal moest vertalen), posten waarbij je iets moest doen (met blaaspijltjes schieten, aan een touw de beek oversteken, muziekinstrumenten zoeken in het bos), eetposten en een post waarbij je door een spookhuis/bos heen moest. Heel even leek het er ook op dat er een post was waarbij de brandweer betrokken was, maar al snel genoeg bleek dat dit niet in scene was gezet. Er stond namelijk een schuur met caravans in licherlaaie. De schuur stond toevallig precies tussen de snelweg en een treinstation, daarom waren er ook veel agenten die de snelweg en het station hadden afgezet.

Na een lange tocht kwamen de groepjes uit Horst tussen half 3 en half 6 ’s nachts aan bij het eindpunt, waar ze nog goede beker warme soep kregen en ze hun puptentjes konden opzetten. Vervolgens was het nog even napraten bij het kampvuur en dan voor de meesten nog een paar uurtjes proberen te slapen, voordat ze er ’s ochtends om 10 uur weer uit moesten voor het gezamelijke ontbijt. Dat was meteen de afsluiter van een superstoere activiteit.

Zit jij volgend jaar ook in de tweede klas, of hoger, van de middelbare school, dan mag jij ook meedoen. Meestal kun je je vanaf januari opgeven. Hier volgen nog de groepsfoto’s van de ruigste jongens en meiden uit Horst (bron foto’s: Jong Nederland Limburg):