Op zaterdag 23 november brengt Sinterklaas met zijn pieten weer een bezoek aan Horst. Op deze heugelijke dag helpen de vrijwillgers van Jong Nederland Horst de Sint en zijn Pieten bij hun tourrit door Horst centrum en het grote Sinterklaasfeest in de Mèrthal. 

 

Sinterklaasstoet door Horst

Traditiegetrouw zal Sinterklaas een tourrit door het centrum van Horst gaan maken. Om 15:00 uur zal hij bij de blokhut van Jong Nederland Horst alle aanwezige mensen begroeten. Vervolgens vertrekt Sinterklaas in een voertuig en mag iedereen zich uiteraard bij de stoet aansluiten. Onderweg houdt de stoet stop bij het Sint Lambertusplein waar burgemeester Palmen Sinterklaas zal ontvangen en een officieel woordje namens alle inwoners uit Horst aan de Maas zal spreken. 

 

Pieter en Pietelientje

Dit jaar is er nog een extra speciale gebeurtenis op het Sint Lambertusplein. Pietjes Pieter en Pietelientje zijn tijdens de reis naar Nederland verliefd geworden en na een superromantische dinner date hebben ze besloten om te gaan trouwen tijdens het bezoek van Sinterklaas aan Horst!

Op de Facebook pagina ‘Sinterklaas intocht Horst’ zijn filmpjes gepost hoe de dinner date tot stand kwam en hoe de dinner date verliep. Zeer de moeite waard om deze even terug te kijken.

 

Sinterklaasfeest in de Mèrthal

Uiteindelijk zal Sinterklaas, rond de klok van 16:00 uur, in de Mèrthal aankomen waar het grote Sinterklaasfeest los zal barsten! Zowel de kinderen als hun pappa’s en mamma’s kunnen dan gaan genieten van een vol programma met veel muziek, gezelligheid, voordrachtjes, kijkplezier, verrassingen en natuurlijk pepernoten! Helaas komt er op een gegeven moment aan dit geweldige feest een einde en zal Sinterklaas weer andere plekken in Nederland moeten gaan bezoeken. Maar Sinterklaas zou Sinterklaas niet zijn als hij rond 17:00 uur niet iets lekkers voor alle kinderen klaar heeft liggen…