Binnenkort zal menig Horster kinderhart sneller slaan! Want op zaterdag 26 november brengt Sinterklaas met zijn pieten een bezoekje aan Horst. Op deze heugelijke dag organiseert Jong Nederland Horst de grote intocht door Horst centrum en een Sinterklaasfeest in de Mèrthal. Maar ook de kinderen kunnen een steentje bijdragen door dan een feestelijk zelfgemaakt hoedje te dragen!

Sinterklaasstoet door Horst
Traditiegetrouw zal Sinterklaas een tourrit door het centrum van Horst maken. Om stipt 15:00 uur zal hij bij de blokhut van Jong Nederland Horst (Toon Hendriksstraat) alle aanwezige mensen begroeten. Vervolgens vertrekt Sinterklaas in een voertuig en mag iedereen zich uiteraard bij de stoet aansluiten. Onderweg houdt de stoet stop bij het Sint Lambertusplein waar burgemeester Kees van Rooij Sinterklaas zal ontvangen en een officieel woordje namens alle inwoners uit Horst aan de Maas zal spreken. Daarnaast staat er daar ook nog een leuke verrassing op Sinterklaas te wachten!

Sinterklaasfeest in de Mèrthal
Uiteindelijk zal Sinterklaas, rond de klok van 16:00 uur, in de Mèrthal aankomen waar het grote Sinterklaasfeest los zal barsten! Zowel de kinderen als de pappa’s en mamma’s kunnen dan gaan genieten van een vol programma met veel muziek, gezelligheid, voordrachtjes, kijkplezier, verrassingen en pepernoten! Helaas komt er op een gegeven moment aan dit geweldige feest een einde en zal Sinterklaas weer andere plekken in Nederland moeten gaan bezoeken. Maar Sinterklaas zou Sinterklaas niet zijn als hij rond 17:00 uur niet iets lekkers voor alle kinderen klaar had liggen…

jnh-intocht-sinterklaas-2016-poster