Afgelopen weekend was het weer zover, de Moonwalk. Voor degenen die niet weten wat dit is, dit is een evenement georganiseerd door JNLimburg. ‘s Nachts loop je ongeveer 20 km met een groepje van 4 (of minder) personen door bossen en weilanden, en onderweg doe je allerlei leuke opdrachten.

Zaterdagavond 12 maart, om kwart over negen, was het dan zover. We vertrokken richting Grashoek. Met behoorlijk wat bagage propten we onszelf in de auto. Ieder had zijn rugzak met extra kleding en met nadruk een extra paar sokken, want het parcours zou ‘wat drassig’ zijn. Ook hadden we onze zaklampen bij, flesjes drinken, slaapzakken, luchtbedden/matjes en natuurlijk de tenten.

mw02

Aangekomen bij het startpunt, werden er nog een paar belangrijke dingen verteld, en kregen we onze eerste ‘track’ (een kaart met de weg naar post 1). Onze slaapzakken en luchtbedden werden in een grote blauwe zak gegooid, want die hoefden we niet mee te sjouwen en we kregen nog een lekker warme Moonwalkmuts. Toen begon het allemaal. Op naar post 1.

mw03

De eerste paar posten waren vooral kleine doe- en puzzelopdrachten, zoals luchtbuks schieten en naar morsecode luisteren. Onderweg begreep ik ook ineens waarom we extra sokken mee moesten nemen. Een erg lang zandpad waar je bijna doorheen kon zwemmen. Je moest echt uitkijken dat je niet vast kwam te zitten in de modder, dit was natuurlijk erg vermoeiend maar leverde ook wel hilarische momenten op. Ook was er een eetpost, hier was iedereen natuurlijk het meest blij mee. Op het menu stonden lekkere Turkse pizza’s. Na twee halve Turkse pizzaatjes liepen we weer lekker verder op een volle maag. Nog maar 10 km te gaan …

mw04

De leukste post vond ik toch wel die met de bootjes. We kwamen midden in het bos aan bij een meertje met in het midden een klein eilandje. Er lagen bootjes klaar en daarin moesten we dus naar dat eilandje roeien. Met veel gepeddel en gelach kwamen we aan. Daar zouden we de volgende ‘track’ krijgen. Daarvoor moesten we eerst een raadsel oplossen, maar na een aardig aantal kilometers achter de rug is dat nog best lastig. Gelukkig was onze leider nog helder van geest en wist hij het antwoord in een recordtijd. Dan nog dat eindje terug peddelen, en weer verder. Op naar de eindbestemming.

mw05

Om precies 05:30 uur kwamen we aan bij het eindpunt in Maasbree. Omdat we één van de laatste groepjes waren was er geen rij voor de heerlijke warme tomaten- of champignonsoep. Die smaakte lekkerder dan normaal. Rond 6 uur waren we druk bezig met het opzetten van onze tentjes, de mannen in de grote tent en ik in een kleiner tentje ernaast. om half 7 lag ik ook in m’n tentje en zag dat het al weer licht was. Toch maar even de oogjes dicht gedaan en proberen warm te worden (wat best wel lastig is bij -3 graden Celsius).

mw06

En dan hoor je ineens trompetten en drums, iemand speelt een bekend deuntje van Guus Meeuwis. Het was de plaatselijke fanfare die ons wakker maakte. Het heeft wel gewerkt want zelfs ik werd vrolijk wakker. Daarna alvast een beetje opruimen in de tent en dan lekker ontbijten: ‘eier mit spek’ en ook boterhammen met hagelslag, kaas, ham, of net wat je waar je zin in had. Tijdens het ontbijt kregen we de uitslagen van de opdrachten te horen. Ons groepje had ook prijs en we mochten een goodiebag ophalen. We dronken nog wat thee of koffie en daarna toch maar verder met de tenten afbreken en alles inpakken. Ten slotte wachten in het lekkere warme zonnetje op de auto die ons naar huis zou brengen.

Aangekomen bij de blokhut, in ons eigen dorpje, waren we ’t er over eens dat het een geslaagde Moonwalk was. Volgend jaar doen we zeker weer mee!

– Jenna Gerbrands, Drumband –

mw07